Pompoensoep

Pompoensoep is lekker makkelijk en echt lekker. Gewoon een keer doen. Even naar de supermarkt en aan de slag. Doe weer eens wat anders op zondagmiddag bij de berg toastjes en salade. Je maakt er zeker indruk mee!

Wat heb je nodig :

  • Een ronde oranje pompoen (die hoef je namelijk niet te schillen, dit geldt voor de oranje Hokkaido soorten en voor de flespompoen)
  • 2 grote uien
  • 3 tomaten
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 tot 3 bouillonblokjes kip of rund. Groentebouillon mag ook als je vega wil.
  • Nasikruiden, een half zakje
  • Pakje kokosmelk 200 ml
  • Peper, zout en kerriepoeder

Wat gaan we doen?

  • Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaden en de draderige binnenkant (met een lepel).  Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui ook in grove stukken en de 3 tomaten ook.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de eerst de uien 5 minuten en daarna de pompoen ook nog  5 minuten erbij. Doe aan het eind de tomaten er bij.
  • Schenk het water ( alles net niet onder water) erbij en voeg de bouillontabletten en nasikruiden toe. Breng aan de kook en laat alles in 40 minuten gaar worden.
  • Na het koken voeg je de kokosmelk en tomatenpuree toe.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak peper en zout en wat kerrie.

Is het te dik, voeg water toe!