Bananencake

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 25 gram zachte roomboter (voor het smaakje)
  • 2 eetlepels magere melk
  • 3 overrijpe bananen, geprakt
  • Handje granola voor de topping

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
  2. Roer eerst de droge ingrediënten, dus bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout door elkaar.
  3. Pureer de bananen met een staafmixer. In een andere kom klop je de eieren los, met het melk, de boter en als laatste voeg je de bananen toe.
  4. Daarna spatel je rustig alle ingrediënten door elkaar.
  5. Schenk het beslag in de cakevorm (met bakpapier of goed ingevet) en verdeel naar wens de granola over de bovenkant van de cake. Zet de cake in de oven.

Je bananencake heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er vrijwel droog uit komt is het klaar.