Hier weer een heerlijk soeprecept om de week mee te starten. Even jezelf terug pakken na het weekend en een gezonde en lekkere start voor het hele gezin. Maar natuurlijk ook lekker in het weekend of op vrijdag.
Zelf eet ik er vaak 2 rijstwafels of crackers met slank beleg naar keuze bij. Voor de mannen in het gezin kun je er bijvoorbeeld een kipfilet bij bakken.
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes, in grove stukjes
- 2-3 uien, in grove stukjes
- Peper en zout
- 2-3 theelepels kerriepoeder
- 1000 ml kippenbouillon (lees: water met 2 bouillonblokjes)
- 2 eetlepels kruidenroomkaas of kookroom light
Werkwijze
Fruit de uien zachtjes aan met de olijfolie in de soeppan. Voeg vervolgens de stukken courgette toe en bak kort mee. Voeg de bouillon toe samen met het kerriepoeder. Breng het aan de kook en kook de courgette dan in ca. 10-12 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep (courgette met het vocht) met de staafmixer tot een gladde soep en voeg de kruidenroomkaas of kookroom naar smaak toe. Daarna nog even mixen zodat het is gemengd. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Is het te dik, voeg dan wat extra water toe. Was alles maar zo makkelijk 😉
Uit je keukenkastje
- Soeppan
- Staafmixer